حدیث روز

امام سجاد علیه السلام در فرازی از دعای بیست و دوم صحیفه سجادیه: خدایا! به فضل خود بی ‏نیازم کن و بدست عظمتت زیر بازویم را بگیر و به توانگری خود دستم را گشاده ساز و به رحمتت بی‏ نیازم کن.

مشرق-حضرت زین العابدین امام سجاد علیه السلام:

خدایا مرا بر مشقت طاقت، و بر بلا صبر و بر فقر قدرت نیست، پس روزیم را باز مدار، و مرا به خلق خود وا مگذار. بلکه تو خود به تنهائی حاجتم را بر آور.

و کار مرا بعهده گیر، و مرا منظور نظر خود ساز، و در همه کارهایم با چشم لطف بنگر. زیرا اگر مرا به نفس خود وا گذاری از اداره آن فرو مانم و آنچه را که صلاح نفس من در آن است بر پا ندارم، و اگر مرا به خلق خود وا گذاری روی بر من ترش کنند و اگر بر عهده خویشانم موکول کنی محرومم سازند. و اگر عطا کنند عطائی کم و بی‏ برکت دهنده و منتی فراوان نهند. و نکوهشی بسیار کنند.

خدایا پس به فضل خود بی ‏نیازم کن، و بدست عظمتت زیر بازویم را بگیر، و بر پایم‏دار و به توانگری خود دستم را گشاده ساز. و به رحمتت بی‏ نیازم کن.

خدایا بر محمد و آلش رحمت فرست و مرا از حسد برهان و از گناهان بازدار، و از کارهای حرام توفیق پرهیز بخش و بر ارتکاب معاصی دلیرم مکن و مرغ دلم را در شاخسار لطف و رحمت خود به پرواز دار و به هر شهد و شرنگ که از جام تقدیر تو به کامم در آید شادم ساز.


متن حدیث:


اللّهُمّ لَا طَاقَةَ لِی بِالْجَهْدِ، وَ لَا صَبْرَ لِی عَلَی الْبَلَاءِ، وَ لَا قُوّةَ لِی عَلَی الْفَقْرِ، فَلَا تَحْظُرْ عَلَیّ رِزْقِی، وَ لَا تَکِلْنِی إِلَی خَلْقِکَ، بَلْ تَفَرّدْ بِحَاجَتِی، وَ تَوَلّ کِفَایَتِی.
وَ انْظُرْ إِلَیّ وَ انْظُرْ لِی فِی جَمِیعِ أُمُورِی، فَإِنّکَ إِنْ وَکَلْتَنِی إِلَی نَفْسِی عَجَزْتُ عَنْهَا وَ لَمْ أُقِمْ مَإ؛پ‏پّ‏ّ فِیهِ مَصْلَحَتُهَا، وَ إِنْ وَکَلْتَنِی إِلَی خَلْقِکَ تَجَهّمُونِی، وَ إِنْ أَلْجَأْتَنِی إِلَی قَرَابَتِی حَرَمُونِی، وَ إِنْ أَعْطَوْا أَعْطَوْا قَلِیلًا نَکِداً، وَ مَنّوا عَلَیّ طَوِیلًا، وَ ذَمّوا کَثِیراً.
فَبِفَضْلِکَ، اللّهُمّ، فَأَغْنِنِی، وَ بِعَظَمَتِکَ فَانْعَشْنِی، وَ بِسَعَتِکَ، فَابْسُطْ یَدِی، وَ بِمَا عِنْدَکَ فَاکْفِنِی.
اللّهُمّ صَلّ عَلَی مُحَمّدٍ وَ آلِهِ، وَ خَلّصْنِی مِنَ الْحَسَدِ، وَ احْصُرْنِی عَنِ الذّنُوبِ، وَ وَرّعْنِی عَنِ الْمَحَارِمِ، وَ لَا تُجَرّئْنِی عَلَی الْمَعَاصِی، وَ اجْعَلْ هَوَایَ عِنْدَکَ، وَ رِضَایَ فِیمَا یَرِدُ عَلَیّ مِنْکَ، وَ بَارِکْ لِی فِیمَا رَزَقْتَنِی وَ فِیمَا خَوّلْتَنِی وَ فِیمَا أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَیّ، وَ اجْعَلْنِی فِی کُلّ حَالَاتِی مَحْفُوظاً مَکْلُوءاً مَسْتُوراً مَمْنُوعاً مُعَاذاً مُجَاراً.



«صحیفه سجادیه، دعای 22»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
    10 0
    ای خدا خودت به داد ایران برس
    • IR ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
      4 0
      آمین
  • IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
    4 0
    حرف دل اینروزهای خیلی از ماست.
  • IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
    5 0
    اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
  • IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
    2 0
    عالی بود
  • IR ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
    3 0
    خداوند سختی مردم را برطرف کند
  • IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
    3 0
    برای ما که فساد سیستماتیک غیر قابل انکار داریم این دعا و ادعیه مشابه هیچ فایده ای ندارد مگر اینکه سینه از گناه بشویم
  • US ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
    0 3
    در کتب دینی برای افزایش قیمت دلار دعایی هم هست
    • IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
      5 0
      آره راهش توبه است. آیه ۹۶ سوره اعراف دقیقا به این موضوع اشاره دارد و روایات ذیل آیه نیز آن را مصداق بارز عصر ظهور حضرت مهدی (عج) دانسته اند: «و اگر اهل شهرها و روستاها ایمان می آوردند و پروا پیشه می کردند مسلّما (درهای ) برکت هایی از آسمان و زمین را بر روی آنها می گشودیم، و لکن (آیات ما را) تکذیب کردند، پس آنها را به سزای آنچه کسب می کردند دچار ساختیم.» (اعراف، آیه ۹۶) در یادداشت گذشته به برخی موضوعات مرتبط با عصر ظهور و روایات اشاره شد. ** اشاره امام صادق (ع) به گرانی های دوران قبل از ظهور محمد ابن مسلم می گوید: از امام صادق (ع) شنیدم که فرمود: پیش از ظهور حضرت قائم (عج) از سوی خداوند برای مومنان نشانه هایی است. گفتم خدای مرا فدای تو گرداند، آن نشانه ها کدام است؟ فرمود آنها همان گفته خداوند است که فرمود: «و لنبلونکم بشی ء من الخوف والجوع و نقص من الاموال والانفس و الثمرات و بشر الصابرین.» «و شما (مومنان) را به چیزی از ترس و گرسنگی و کمی دارایی ها وجان ها ومیوه ها می ازماییم ،پس صابران را مژده ده.» (بقره، آیه ۱۵۵) آن گاه حضرت فرمود: «خداوند مومنان را به سبب ترس از پادشاهان بنی فلان در دوران پایانی حکومتشان می آزماید و مراد از گرسنگی، گرانی قیمت هاست و منظور از کمی داراییها ،کساد تجارت و کمبود درآمد است. مقصود از نقصان جان ها، مرگ های فراوان و سریع و پی در پی است و نراد از کمبود میوه ها، کمبود عایدات و محصولات کشاورزی است، پس صابران را بشارت باد به تعجیل ظهور قائم الثمرات در آن هنگام.» (کمال الدین ج ۲ ص۶۵۰) و به نقل از اعلام الوری، "قلة النعاملات" که در روایات اشاره شده به معنای کساد بازار و کمی داد و ستد است. (اعلام الوری ص ۴۵۶)
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
    0 0
    اجب
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
    2 0
    زیرا اگر مرا به نفس خود وا گذاری از اداره آن فرو مانم
  • IR ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
    1 0
    الهی به فریادمان برس

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس